Bamser - Økologisk og sikkert legetøj

Petula logo

Fokus på økologisk og sikkert legetøj

De seneste år er der kommet langt større fokus på økologisk og sikkert legetøj til børn. Du har uden tvivl hørt om det overvældende antal af kemikalier og forstyrrende hormoner, der findes i legetøj på markedet i dag. Bamser er nok et af de mest populære valg til børn, når der skal købes nyt legetøj, men det kan være svært at vide, hvordan man undgår alle disse uønskede kemikalier i de bløde plysdyr.

Bekymrer du dig om kemikalier og hormonforstyrrende stoffer i dit barns legetøj?

Når du handler bamser hos os, kan du være helt sikker på, at bamserne både er økologisk, korrekt certificeret og ikke mindst sikker for dit barn.

Men hvad er så forskellen på en økologisk bamse og en traditionelt fremstillet bamse? Og findes der ikke regler for, hvilke kemikalier der må bruges når der produceres legetøj?

Baby billede Find en økologisk bamse her

EU har regler, men..

EU har ganske rigtigt fastsat nogle krav om brugen af kemikalier i produktionen af legetøj og der findes også forbud imod nogle af de allermest farlige stoffer. Men for resten findes der kun grænseværdier og ikke en nultolerance – det vil altså sige, at producenten har lov til at putte en vis mængde af et bestemt kemikalie i en bamse.

Oftest kan du selv forsøge at gøre noget for at formindske kemikalierne i en bamse. Gå altid efter legetøj der er målrettet til dit barns alder, da der typisk er forskellige krav, der skal leves op til ved de forskellige alderstrin. Hvis legetøjet lugter af kemi, kan du prøve at lade det stå udenfor i noget tid så den kan dampe af. Hvis bamsen er udelukkende lavet af tekstil (det vil altså sige ingen elektronik inde i den) kan du med fordel også vaske den for at formindske mængden af kemikalier.

Men der findes desværre visse stoffer som er umulige at få ud af bamser og det kan også være svært at finde ud af, hvilke kemikalier producenterne putter i dit barns legetøj. Der findes naturligvis Svanemærket, som du kan prøve at rette dig efter, men det er dog svært at finde udelukkende svanemærket legetøj.

Vi har gjort det nemt for dig at slippe for kemikalier og uønskede stoffer i bamser

Heldigvis har vi allerede gjort arbejdet for dig, så du ikke længere skal bekymre dig for, om der er skadelige stoffer i dit barns bamse. Webshoppen forhandler udelukkende økologisk og sikkert legetøj, herunder naturligvis bamser, til dit barn. En stor del af produkterne er mærket med den anerkendte ordning GOTS, som garanterer at bamserne er lavet 100% økologisk, lige fra marken til produktionen. Der findes GOTS 1 som lover, at produktet er 100% økologisk og GOTS 2 som lover, at produktet er 90% økologisk.

For dig som forbruger, er det derfor en nem og overskuelig måde at beskytte dit barn imod uønskede kemikalier. En bamse er en trofast følgesvend for dit barn i mange år, så vælg rigtigt første gang ved at købe en økologisk bamse.

GOTS logo