Gå til indhold
BUTIKKEN ER LUKKET!
BUTIKKEN ER LUKKET!
Bamser er fantastiske for børns udvikling - Fra baby til børnehave

Bamser er fantastiske for børns udvikling - Fra baby til børnehave

Bamser og tøjdyr er fantastiske for dit barns udvikling

For mange børn er bamser som gode venner og de knytter ofte tætte bånd til yndlings tøjdyret. En bamse giver tryghed og bliver tit en fast følgesvend op gennem barndommen.
De plyssede krammedyr er for mange voksne bare et stykke legetøj, men i virkeligheden er bamser et fantastisk læringsværktøj. Tøjdyr åbner op for en verden af pædagogiske redskaber, som børn i alle aldre kan have fordele af.

Se alle vores økologiske tøjdyr her.

Derfor er bamser fantastiske

BabyerVarmepude hest og kramme bamse
Helt små børn elsker at røre ved bamsens forskellige overflade teksturer. De strittende knurhår, den bløde pels og de hårde øjne giver alle forskellige sanseindtryk og stimulerer barnets fornemmelse for opgivelserne.
Når du vælger en krammebamse til en baby, er det selvfølgelig vigtigt at undgå aftagelige dele og sikrer dig, at bamsen er lavet af et materiale, der ikke skader barnet. Alle bamser fra Petula er sikre og fri for uønsket kemi.

Småbørn
1 – 3 års alderen kaldes ofte for den første selvstændighedsalder og det er her barnet begynder at kunne mange ting selv.
Tøjdyrene får i denne alder navne og bliver faste følgesvende, der er med over alt. Bamserne bliver ”forsøgskaniner” for følelser og bliver både kastet med og kysset på.
De forskellige former for bamser, hjælper barnet med at lære, velkendte ord som hund, bjørn og kat og ofte kobles dyrets lyd sammen med legen.

Børnehavebørn
I 4 – 5 års alderen kan barnet begynde, at skelne mellem virkelighed og fantasi og den foretrukne form for leg, er rollespil.
I disse lege spiller bamser ofte vigtige hovedroller og er ikke begrænsede af deres fysiske udseende – en giraf kan sagtens agere prinsesse, hvis det passer ind i legen.

Der findes store bamser, søde bamser, hunde bamser, spille bamser, kramme bamser m.v. Kort sagt findes der et utal af forskellige bamser og det kan ofte være svært at vælge. Har du spørgsmål til vores udvalg af bamser, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.

Se en masse økologiske tøjdyr her.

Kylle og rylle bamser

Tænker du over hvad dit barn putter i munden?


Der er rigtig mange grunde til at vælge økologiske bamser. Som forældre bekymrer man sig om hvad børnene udsættes for, når de leger med bamser og putter dem i munden. Vi har brug for at vide, at der ikke er skadelige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer i vores børns legetøj.


Kina står for 80% af alt legetøj i EU
Hjælp! Bedsteforældre køber farvestrålende gaver i Thailand


Når man står der i solskinnet på en af rejsens sidste dage og ser de farvestrålende bamser og tøj, er det svært ikke at købe en gave med hjem til de små, men det er ikke altid en god ide. På baggrund af det overvældende antal af kemikalier og hormonforstyrrende stoffer der findes i noget legetøj og tøj på markedet i dag, er det en rigtig god ide at tænke over, hvad det er man køber. 

Hvis du modtager legetøj eller tøj i gave og vælger at beholde det, så prøv at snuse til det. Hvis det lugter af kemi, kan du prøve at lade det stå udenfor i nogen tid. Er der ikke elektronik inden i, kan du også prøve at vaske det. På den måde mindsker du mængden af kemikalier.


Kinesiske legetøjsproducenter står for ca. 80% af alt legetøj i EU
Det er såmænd ikke kun legetøj og tøj fra populære feriedestinationer, du skal være på vagt over. I dag importeres der lystigt over grænserne og at få vare hjem fra Asien, har aldrig været nemmere. I Europa har vi nogle skrappe regler omkring brugen af kemikalier m.v. i legetøj, men desværre er de ikke helt så strikse med sådanne regler i Asien, da testsystemet i f.eks. Kina ikke er særligt udviklet. Til gengæld kan de rette dokumenter med de rette "tilladelser, stempler, tests mv." nemt skaffes. Der findes dog også mange gode producenter i Asien.


Jamen hvad gør vi så?

Dansk produceret legetøj, er underlagt ret skrappe regler så her kan du starte. Legetøj der er produceret i Tyskland, har nogle af de mindste koncentrationer af kemikalier i Europa, da Tyskland i en årrække har haft det skrappeste regelsæt omkring CMR-stoffer og tungmetaller. Stoffer der tilsammen kan give allergi, skade forplantningsevnen eller i værste tilfælde kan give kræft.

Kig efter mærkninger du kender

GOTS
En af de mest anerkendte mærkninger er GOTS (Global Organic Textile standard). Den sikrer dig at bamserne er produceret økologisk og uden brug af børnearbejdere. Det gælder lige fra den spæde såsæd til det færdige tekstil.

Med GOTS standarden, får du en kvalitetssikring af højeste standard, samt at produkterne lever op til højeste sociale ansvar.

KbA
Bomuld der er mærket KbA (Baumwolle aus kontrolliert biologischem Anbau) er en mærkning der er strengere end det danske Svanemærke.

Med KbA får du nogle af de reneste tekstiler på markedet. Under produktionen tages der hensyn til renhed og kvalitet, samt miljø og arbejdsvilkår. Og igen gælder dette helt fra mark til det færdige produkt.

CE
Mange produkter er i dag CE mærket (Legetøj SKAL være CE mærket) og det står for at produktet opfylder lovgivningens krav. Kravene er beskrevet i en række af europæiske standarder - EN 71. Desværre er dette et af de mærker, nogle Asiatiske producenter ser stort på og snyder med. Så vær OBS på at et CE mærke ikke nødvendigvis giver den sikkerhed det burde.

 

Forrige artikel Varmepuder til børn - Gør dit barns hverdag nemmere og mere behagelig
Næste artikel Trylledej - De 2 bedste opskrifter på saltdej og 11 fantastiske tips